Kernen af Likvido-løsningen relateret til debitorstyring er, at kunne automatisere sine flows og arbejdsgange. Overordnet set, så skelner vi mellem 3 typer af "flows":

• Faktura

• Rykkerflow

• Inkasso

Alle 3 flows kan opstartes automatisk ud fra regler. Dette kræver en integration til et regnskabsprogram.

Faktura
Under Sagsindstillinger kan man vælge automatisk opstart af faktura:

Aktiverer man udsendelse af faktura, så vil Likvido automatisk udsende fakturaer for jer ud fra følgende regler:

• Fakturaen skal endnu ikke være forfalden

• Fakturaens betalingsdato skal være samme dag eller senere end den dato man vælger som skæringsdato

Hvis man f.eks. har en faktura med fakturadato 1. August og betalingsdato 9. August, men man først integrerer Likvido 15. August - så vil en faktura aldrig automatisk opstarte som faktura i Likvido.

Rykker
Under reglerne for opstart af rykkere har man 3 muligheder:

Mulighed #1: Automatiske opstart - vi opstarter en rykkersag uden at spørge dig
Mulighed #2: Bed om godkendelse - du får en e-mail + en notifikation i app'en
Mulighed #3: Deaktiveret

Når man opsætter dette, bør man tage stilling til disse 2 felter:

Hvor mange dage skal der gå: Som udgangspunkt anbefaler vi 5 dage mellem faktura forfaldsdato og rykkerflow. Ideen er her, at man kan vælge, hvor mange dage der skal gå mellem hver. Dvs. at et rykkerflow først startes, når fakturaen er 5 dage forfalden.

Opstart kun efter denne faktureringsdato: handler om at rykkere kun opstartes automatisk efter den valgte skæringsdato. Det er meget vigtigt at pointere: FAKTURADATO og altså ikke FORFALDSDATO.

EKS: Fakturadato 1. August og betalingsdato 9. August. Sætter du eksempelvis 5. August som skæringsdato, vil Likvido aldrig opstarte rykkere her. Det skyldes, at fakturadatoen er fra før den valgte skæringsdato.

OBS.: Under "Regler" i jeres Sagsindstillinger kan man vælge et minimumsbeløb for automatisk oprettelse. Denne kan ikke skelne mellem valutaer og den tæller derfor dette som 100 DKK som udgangspunkt.