Likvido debitorstyring system FAQ
Modtagelse af betalinger
Guide til opsætning af FIK til gennem egen bank
Opdateret over en uge siden

Som beskrevet i vores generelle guide for udbetalinger, når man opsætter en Likvido konto, så vil alle indbetalinger køre igennem Likvidos bankkonto. Hvis du ikke ønsker at pengene skal forbi Likvidos konto først, så er det også muligt at få sat sin egen FIK på fakturaer, som Likvido udsender.

Advarsel: Desværre er denne proces bøvlet, og tager op til en måned at sætte op på grund af ventetid. Vi ville ønske processen var smartere, men det er desværre udenfor vores kontrol.

Dette drejer sig kun om danske overførsler. Hvis du ønsker at modtage internationale betalinger gennem egen konto, læs denne artikel.

Hvordan får jeg sat FIK op til egen bank?

Hvis du ønsker at få FIK til egen bank, så skal du igennem 3 steps:

1. Køb en ny FIK hos din bank

2. Få et PBS nummer og få nummeret til at "pege" mod FIK nummer du fik af banken. Det er vigtigt du følger nedenstående guide, da du skal sikre dig Likvido opsættes som dataleverandørnummer

3. Oplys Likvido om den nye FIK til [email protected]

Lad os gennemgå de skridt:

1) Køb FIK hos din bank

Til at starte med skal du tage stilling til hvilken bank og konto du ønsker dine udbetalinger ind på. Herfra skal du kontakte banken, og bede om at købe en FIK.

Her er det vigtigt, at du gør banken opmærksom på, at din FIK skal sættes op med advisering via NETS.

Alt afhængig af hvilken bank du vælger, så kan prisen for en FIK variere fra 0 til et par hundrede kroner pr. måned.

Du kan ligeledes oplyse banken om du ønsker at modtage betalinger som:

• Samlet indbetaling for dagen (så hvis du f.eks. modtager 5 betalinger på én dag, så kommer det som en betaling)

• Hver betaling for sig (så alle betalinger fremgår i banken)

Vi anbefaler at bede banken om at opsplitte hver betaling. Det gør det lettere at få et overblik over dine betalinger.

2) Få et PBS nummer

Når du har fået dit FIK nummer er næste skridt at få et PBS nummer hos Betalingsservice.

1: Gå til https://www.betalingsservice.dk/erhverv/ny-kunde

2: Gå til bunden af siden:

3: Log på Aftaleportal:

4: Log ind med Nem-ID

5: Udfyld informationer omkring din virksomhed:

6: Bekræft ejerforhold:

7: Bekræft at du må underskrive på vegne af virksomheden:

8: Nu skal du vælge produkt, og her er det vigtigt at vælge Betalingsservice med indbetalingskort. Her er det også vigtigt at indtaste dit kreditor-ID:

9: Her skal du udfylde et bestemt felt i bunden af siden:

Her er det vigtigt, at du får udfyldt disse informationer:

Dataleverandørnummer skal altid være 43555391

Name skal altid være Likvido Drift ApS

10: Nu skal du tage stilling hvordan du vil faktureres fra NETS. Det har ingenting at gøre med Likvido, men du med sandsynighed en holdning til netop det punkt. Hvad du vælger har ingen betydning for din brug af FIK hos Likvido.

11: Når du er færdig kan du afslutte din ansøgning. Ansøgningen skal underskrives af både din bank og NETS. Når det er gjort vil du modtage dit PBS nummer fra NETS.

3) ​Send information til [email protected]

Når du har fået sat både FIK og PBS nummer op skal du kontakte vores support. Send en email til [email protected].

Her skal du oplyse FIK- og PBS nummer, hvortil vores support vil sørge for at sætte det op på din konto i Likvido.

Herfra vil dine udbetalinger gå direkte til din egen bankkonto, uden at ramme Likvido's bank.

Vigtig bemærkning om type af overførsler

Likvido kan ikke læse almindelige bankoverførsler. Det er kun indbetalinger via FIK, og betyder at du selv skal bogføre indbetalinger fra kunder, der ikke benytter din FIK til betaling.

Overvejelser ved brug af eksisterende FIK-nummer

Hvis du allerede har et FIK-nummer i brug og overvejer at migrere dette til Likvido, er der flere forhold at være opmærksom på:

• Udfordringer med eksisterende FIK-numre: Likvido genererer en specifik 'identifikations' del af FIK-koden, hvilket betyder, at betalinger genereret på anden vis ikke kan matches med fakturaer i Likvido. Dette kan skabe problemer, hvis du fortsætter med at modtage betalinger på et eksisterende FIK-nummer, der tidligere er blevet brugt i et andet system.

• Anbefaling om nyt FIK-nummer: Vi anbefaler at købe et nyt FIK-nummer til brug med Likvido, så du kan undgå disse matchningsproblemer. Dette giver også mulighed for en mere glidende overgang fra det gamle system.

Hvis man ønsker at undgå dette, kan man stadigvæk bruge samme FIK nummer og bruge nedenstående proces:

Trin-for-trin guide til migration af FIK-nummer til Likvido:

1. Send alle fakturaer ud fra dit nuværende system med det eksisterende FIK-nummer.

2. Kontakt Betalingsservice tre uger før du igen skal fakturere, og informér dem om, at Likvido Drift ApS (CVR nr. 43555391) skal være den nye 'Dataudbyder'.

3. Efter tre uger, når de fleste betalinger forhåbentlig er modtaget

4. Informér din kontakt hos Likvido, som vil sørge for opdateringen i Likvidos system.

5. En måned efter start, er du klar til at fakturere igen med Likvido, nu med minimal risiko for problemer med senere betalinger fra det gamle FIK-format.

Ved at følge disse trin sikrer du en mere problemfri integration med Likvido, især når det gælder brugen af FIK-koder og modtagelse af betalinger.