Inkasso og håndtering af moms
Opdateret over en uge siden

Alle som driver forretning, ved at vi i Danmark har 25% moms. Når du sælger en ydelse på 10.000 DKK til en anden virksomhed, så pålægges 25% moms. Du får 12.500 DKK ind på kontoen, men afleverer de 2.500 DKK til SKAT. Dem du handler med, får penge tilbage fra SKAT.

Det samme gør sig gældende som inkassovirksomhed.
I denne artikel gennemgår vi hvordan vi arbejder med moms som inkassovirksomhed.

Den meget hurtige forklaring er, at de gebyrer som vi tjener, skal der betales moms af. Dvs. hvis vi tjener 1.000 DKK, skal I som virksomhed betale 1.250 DKK, men I får de 250 DKK tilbage af SKAT.

Den lidt længere forklaring er, at der betales moms hver gang vi tjener penge.

For at gøre det helt konkret, så lad os tage en faktura på 5.000 DKK, hvor der er gebyrer for 1.000 DKK. Jeres kunde indbetaler nu 6.000 DKK til os.

Vi udbetaler jeres andel af hovedstolen, eksl. vores moms. Ift eksemplet:

Vi udbetaler 4.750 DKK til jer, i stedet for 5.000 DKK. De sidste 250 DKK får I tilbage fra SKAT når I laver jeres moms

Faktura og udbetalingsbilag fra Likvido

I vil altid modtage en faktura for vores honorar. Denne sendes månedligt, så I har den rigtige faktura. Derudover kan I altid hente et udbetalingsbilag (PDF) inde på siden, som beskriver hele udbetalingen.

Start med at søg på sagsnummeret:

Scroll ned til økonomisk overblik og find tryk på indbetalingen

Tryk på udbetalingsbilag

Bemærkning

Ovenstående gælder KUN inkasso. Ved faktura og rykker sendes der en faktura hver måned med momsen.