Spring videre til hovedindholdet
Alle samlingerLikvido debitorstyring system FAQModtagelse af betalinger
Hvordan foretager man bankafstemning i e-conomic, når betalinger håndteres via egen FIK-konto?
Hvordan foretager man bankafstemning i e-conomic, når betalinger håndteres via egen FIK-konto?
Opdateret over en uge siden

Denne vejledning er relevant for virksomheder, der har opsat FIK-betalinger via egen bank og anvender e-conomic.

Når betalinger bogføres, opstår der en udfordring, fordi FIK-indbetalinger typisk bliver overført som én samlet betaling, selvom der kan være tale om flere kundeindbetalinger. Hvis du for eksempel har 10 kunder, der har betalt samme dag, vil du ikke modtage 10 separate betalinger, men én samlet overførsel. Dette kan skabe problemer ved bogføringen, da bankens registrering (én samlet betaling) skal afstemmes med de individuelle fakturaer.

Hvordan hjælper Likvido med at afstemme?

Likvido kan identificere de betalinger, du har modtaget, og forsøger at matche dem med følgende:

• Alle faktura oprettet og udsendt gennem Likvido

• Alle faktura oprettet i e-conomic

Hvis der findes et match, opretter Likvido en postering i kassekladden. Hvis der ikke findes et match, vil Likvido stadig oprette en postering, men her vil en "Midlertidig kunde" blive anvendt. Denne kunde fungerer som en midlertidig konto i e-conomic, indtil du kan identificere betalingen og matche den med den korrekte faktura/kunde.

Sådan retter du indstillingen for den midlertidige kunde:

Under bogføringsindstillinger, er der dette felt som kan redigeres:

Likvido vil bruge denne kunde der indtastes her. Findes kunden ikke, vil Likvido oprette den i e-conomic.