Forstå FIK Koder og deres anvendelse i Likvido
Opdateret over en uge siden

FIK (Fælles IndbetalingsKort) koder er afgørende for en problemfri bankoverførsel, idet de muliggør automatisk matchning og afstemning af betalinger. Ved at anvende FIK koder sikres, at hver betaling nøjagtigt kan tilskrives den rette faktura, hvilket er essentielt for effektiv håndtering af indbetalinger.

For dybere indsigt i, hvorfor og hvornår udbetalinger foretages, se vores artikel Hvornår får jeg udbetalt penge.

Mens Likvido typisk håndterer pengestrømme, er det også muligt at konfigurere FIK til direkte at gå til din egen bankkonto. Dette kan gøres ved at følge vejledningen i vores guide: Opsætning af FIK gennem egen bank.

FIK kode opbygning

En FIK kode er struktureret i tre hoveddele:

1. Type: +71 indikerer brugen af +71-typen, den hyppigst anvendte variant for FIK-indbetalinger.

2. Identifikationskode: Et unikt tal i midten, eksempelvis 000032271371208, identificerer specifikt, hvem betalingen tilhører, baseret på faktura.

3. Kreditor-ID: De sidste tal, i dette tilfælde 80161468, refererer til den bankkonto, hvortil betalingen skal modtages. Standardmæssigt er dette Likvidos konto, men med FIK til egen konto opsætning, kan dette ændres til din egen.

Generering af Identifikationskode

I Likvido baseres genereringen af identifikationskoden på sagsnummeret (som er kreditornummer, bindestreg, fakturanummer). Da Likvidos sagsnumre er unikke på tværs af alle kunder, så kan Likvido altid lave en unik identifikationskode der kan bruges på en betaling.

Dette adskiller sig fra systemer som f.eks. e-conomic, hvor identifikationskoder kan overlappe mellem kunder baseret på ens fakturanumre, men hvor der kan være forskellige kreditor ID'er til at modtage dem.

Kan Likvido ændre måden, hvorpå identifikationskoden laves?

Nej. Da Likvidos identifikationskoder skal være unikke for at identificere betalingen, så er det desværre ikke muligt.