Forældelsesfrister i inkassoprocessen
Opdateret over en uge siden

Når du har et krav imod en debitor, er det ikke gyldigt for evigt. Der er en forældelsesfrist i Danmark, som afhænger lidt af den type af krav du har.


Den type krav som vi i Likvido primært arbejder med, ubetalte fakturaer, forfalder efter 3 år fra forfaldsdatoen på din faktura. Det vil sige at hvis du har sendt en faktura, og du ikke får betaling indenfor 3 år, så anses denne faktura som værende over forældelsesfristen og dermed ikke gyldig mere.

Kan jeg bryde forældelsesfristen på 3 år?

Ja, det kan du godt. Det sker blandt andet ved at opnå et fundament.
Du kan se vores detaljerede artikel om fundamenter her.

Når du opnår fundament i sagen, så vil det give dig 10 år ekstra forældelse.

Så lad os tage et eksempel og forklare logikken. Lad os sige du har sendt en faktura, som skulle være blevet betalt 1. December 2021. Du har nu frem til 1. December 2024 at få den betalt. Hvis en debitor så indgår en afdragsordning 5. Maj 2023, så vil du nu have et gyldigt krav frem til 5. Maj 2033, da opnåelsen af et fundament giver dig 10 år ekstra forældelsesfrist.

Hvad sker der i Likvido efter de 3 år, hvis jeg ikke bryder forældelsen?

Likvido vil automatisk lukke sagen. Da vi som inkassobureau ikke må fortsætte sagen, er det desværre nødvendigt. Sagen lukkes med den særlig lukkekode, ligesom du vil modtage en e-mail om dette.

Gælder forældelsesfristen på internationale sager også?

Likvido driver ikke inkasso i udlandet, som er gennemgået i denne artikel. Likvido lukker dog alligevel alle fakturaer, som er over deres forældelsesfrist. Likvido kender forældelsesfristen på sager der kører i Europa, og lukker disse automatisk. Sager udenfor Europa lukkes automatisk efter 3 år.

Besvarede dette dit spørgsmål?