Gennemgang af kampagnelogik i Likvido
Opdateret over en uge siden

Vigtig note om kampagner: For at redigere dine fakturakampagner, er det nødvendigt at have en aktiv integration til et regnskabsprogram. Du kan godt redigere dine rykkerkampagner uden.

Hvis du har behov for at justere dine fakturakampagner uden denne integration, bedes du kontakte os på [email protected] for assistance.

I Likvido er kampagner hjørnestenen i vores tilgang til kundehåndtering. Vores system er designet til at tilbyde fleksibilitet, så du kan sikre, at ikke alle kunder behandles ens. Det er muligt at skabe unikke fakturakampagner, der sender tilpassede beskeder til forskellige kundesegmenter, samt skræddersyede rykkerkampagner, der gør hver rykker unik.

Eksempel. Et klassisk eksempel på anvendelsen af kampagner er håndteringen af større B2B-sager. Her kan du ønske et specifikt flow med flere påmindelser, hvor den økonomiansvarlige f.eks. sættes på som CC på første rykker, mens resten af processen kører automatisk.

Administrering af dine kampagner

For at se og redigere dine kampagner, naviger således:

• Fakturakampagner: Gå til 'Indstillinger -> Udsendelse af faktura'

• Rykkerkampagner: Vælg 'Indstillinger -> Påmindelser og rykkere'

Det er væsentligt at bemærke, at funktionen skal være aktiveret for at tillade redigering. Du kan ikke aktivere 'Udsendelse af faktura' uden et regnskabsprogram, mens du godt kan aktivere 'Ppmindelser og rykkere'.

Likvido understøtter flere kampagner per faktura eller rykker. Det betyder, at du frit kan oprette og have flere rykkerkampagner efter behov. En kampagne kan være mærket som 'Aktiv' eller 'Kladde'. Bemærk, at kampagner mærket som 'Kladde' ikke vil blive anvendt i udsendelser.

Her kan du se et eksempel med 2 aktive rykkerkampagner og 1 kladde:

Du kan deaktivere en kampagne således, så kampagnen bliver en kladde:

Kampagneregler

Hver kampagne kan indeholde specifikke regler, som fungerer som filtre for, hvornår og hvordan en kampagne tildeles. Disse regler kan defineres for at skræddersy kommunikationen yderligere baseret på segmenter, lande, kundegrupper, eller fakturaers minimumsværdi. Det er afgørende, at en faktura eller påmindelse opfylder alle relevante regler for en kampagne, før den specifikke kommunikation udsendes.

En faktura under 'Import fra regnskabsprogram', vil ikke automatisk startes, medmindre dine kampagner er opsat til at matche dine faktura.

Du kan se de regler en kampagne har ude på kampagneoversigten:

Du kan justere reglerne ved atgå ind under kampagnen og redigere 'Regler for kampagne start':

Du kan opsætte følgende typer af regler:

Hvor:

• Kundens kundegruppe (kræver e-conomic integration), læser kundegruppen fra e-conomic og kan bruges til forskellige kampagner

• Kundens land, kan bruges til at lave kampagner på forskellige sprog eller logikker alt efter land

• Minimum hovedstol, kan bruges til at styre hvilke kampagne der bruges ud fra beløb. Bør bruges sammen med sagens valuta (f.eks. minimum hovedstol på 1.000 og sagens valuta EUR, hvis det skal være alt over 1.000 EUR)

• Sagens valuta, kan bruges til at styre udsendelse alt efter type af valuta, og kan bruges sammen med 'Minimum hovedstol' for at styre beløb

• Type af kunde, kan bruges til at styre mellem privat- og erhvervskunder

Det er vigtigt at bemærke, at en faktura eller påmindelse skal matche alle regler for kampagnen før kampagnen vil udsende den aftalte kommunikation.

Du kan ikke eksempelvis ikke tilføje 2 regler i forhold til land, da man som kunde kun kan være registreret i ét land ad gangen.

Den eneste regel, som kan bruges mere end én gang er kundegrupper. Hvis du ønsker at tilføje flere kundegrupper, skal du huske at sætte komma mellem hver gruppe; "2,3,4,5".

Opsætning af hvad der udsendes på en kampagne

Du kan se denne artikel, som gennemgår hvad der står i de enkelte skrivelser.

Forskellige funktioner ved kampagner

Ændre navn på kampagne

Du kan ændre navnet på en kampagne, ved at trykke 'Rediger' på kampagnen:

Hvorefter du kan ændre navnet og trykke på 'Gem':

Kopiering af en kampagne

Fremfor at lave en kampagne fra bunden, som kan været kompliceret, anbefaler vi at tage udgangspunkt i dine eksisterende kampagner og redigere dem.

Du kan nemt kopiere en kampagne således:

Hvorefter du skal give den et navn:

Hvorefter den vil være under dine rykkerkampagner:

Sletning af kampagne

Det er nemt at slette en kampagne. Du kan klikke dig ind på kampagnen og trykke 'Slet':

Oftest stillede spørgsmål

Hvordan laver jeg specifik rykkerkampagne på et særligt sprog?

Følg nedenstående:

1. Kopier en af dine eksisterende kampagner

2. Rediger kampagnens regler, ved at bruge 'Kundens land' (som du f.eks. kan sætte til Sverige)

3. Ret selve kampagnen og tryk gem

4. Rediger din eksisterende danske kampagner, og opsæt en ekskludering af svenske under:

Kan jeg opsætte et maksimum beløb til en kampagne?

Ja. Du kan bruge Inkluder/Ekskluder til at styre dette. Så f.eks.:

Så vil alle dem som har en minimum hovedstol på 5.000 DKK IKKE inkluderes, fordi de har 'Ekskluder'.